Strokovne reference

1. Ker zanimanje ljudi za naravo in naravne znamenitosti, med katere sodi tudi Cerkniško jezero narašča, sem se leta 1992 odločil da to svetovno čudo predstavim na svoj način. Tu sem rojen, z njim živim in ga podoživljam v vsej njegovi raznolikosti, svoje posebnosti pa kaže v vsakem letnem času. Maketa Cerkniškega jezera, ki sem jo izdelal, služi izobraževalnemu in kulturnemu namenu ter kot turistična promocija Cerkniškega jezera in tega prelepega dela Notranjske in s tem tudi Slovenije.
Vekoslav Kebe

2. Priznanje društva geografov Slovenije
V letu 2001 je Vekoslav Kebe prejel priznanje društva geografov Slovenije za svoje delo in izvirno predstavitev Cerkniškega jezera. Po mnenju stroke sodi muzej kot izobraževalno središče po kakovosti v sam vrh izobraževalne ponudbe v slovenskem prostoru.

3. Najboljši primer dobre prakse interpretacijskega centra
Muzej Jezerski hram je bil s svojo ponudbo prepoznan kot najboljši primer dobre prakse interpretacijskega centra za jezera na območju Alp. Predstavljen je v mednarodnem katalogu primerov dobrih praks projekta ALPLAKES.

4. Vekoslav Kebe - Izumitelj
Na podlagi projekta Živa maketa Cerkniškega jezera je Vekoslav Kebe postal izumitelj.

5. Priznanje Naša Slovenija
Jezerski hram - Interpretacijski center Cerkniško jezero v vasi Dolenje Jezero je življenjsko delo Vekoslava Kebeta in njegove družine. Prepričan v žlahtnost in nujnost svoje zamisli je v dolgoletnih prizadevanjih razvil kulturno-informacijsko doživljajsko središče, ki z različnimi vsebinami obiskovalce Cerkniškega jezera in njegove enkratne okolice seznanja z naravno in kulturno dediščino osrednjega dela Notranjske. Maketa presihajočega jezera, etnološka zbirka, multivizija, doživljajski in raziskovalni kulturni turizem daleč presegajo običajno podjetnost posameznika, kvalitetna raven posredovanih vsebin pa vabi k pozitivnim posnemanjem ter sodelovanju v lokalnem in širšem, celo mednarodnem okolju.
Slavko Mežek, predsednik KD Naša Slovenija

 
 
 

ČASTNO VALVASORJEVO PRIZNANJE ZA LETO 2010

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.