Informacije in rezervacije

GSM: 041 561 870  Email: 

 
 
 

URNIK

Kdaj lahko obiščem muzej Cerkniško jezero?


POSAMEZNIKI:

 OD 20.4.2024 DO 20.10.2024

  • SOBOTA/PRAZNIKI OB 11:00 in 15:00
  • NEDELJA OB 11:00

                  


SKUPINE nad 10 oseb:

Vnaprejšnja rezervacija na št. 041 561 870 ali jezerski.hram@siol.net.

 

 
 
 

PROJEKT NOTRANJSKI GOZDOVI

09.04.2021


V Zavodu Jezerski hram smo v letu 2020 pričeli z izvajanjem zelo zanimivega projekta Po znanje in izročilo prednikov v Notranjske gozdove.

V partnerstvu Zavoda Jezerski hram, Gozdarskega inštituta Slovenije, Občine Bloke ter Društva dolomitne lutke aktivno izvajamo vse zadane naloge.


 V preteklih mesecih smo partnerji že pričeli z aktivnostmi izvedbe raziskave o uporabi lesa in lesenih produktov na Notranjskem.

Raziskava poteka preko analize sekundarnih virov ter tudi preko metode osebnih intervjujev na območju občine Cerknica.

Rezultat raziskave nam bo podal kjučne informacije glede izdelave in uporabe lesenih izdelkov ter informacije glede nosilcev izročila.

Namreč naslednji korak je identifikacija nosilcev izročila ter popis tehnik in veščin izdelave določenih lesenih predmetov.

V kolikor poznate kogarkoli, ki bi bil pripravljen sodelovali na kakršenkoli način prosimo za kontakt.


Napovedujemo tudi izobraževanje/usposabljanje po načelih gozdne pedagogike, ki ga bo izvedel naš strokovni partner Gozdarski inštitut Slovenije. Izobraževanje je namenenjo notranjskim interpretarorjem.

V kolikor bi se želeli izobraževanja udeležiti vas prosimo, da nas kontaktirate preko elektronske pošte jezerski.hram@siol.net


 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.