Projekt Živa narava - razstava nekoč in danes

29.04.2021

RAZSTAVA NARAVA NEKOČ IN DANES

Partnerstvo projekta Živa narava je zavezano k informiranju in ozaveščanju za varstvo narave, biotske raznovrstnosti. Eden od ključnih izzivov pri ohranjanju narave je, da je sodobna družba vse bolj odtujena od narave. To ni fenomen le mestnih okolij, temveč vse bolj tudi podeželskih, saj so prebivalci pogosto zaposleni v mestih in tudi na podeželju vse manj časa preživijo v naravi.

Z ozaveščevalno kampanjo v okviru katere pripravljamo razstavo Narava nekoč in danes vas želimo popeljati v stanje pred letom 1970.

To je letnica katero smo si kot partnerstvo postavili za mejnik. Poiskali smo stare fotografije posnete pred letom 1970, naredili izbor in iz popolnoma enakega mesta posneli fotografijo v letu 2019/2020.
Ponujamo vam, da se z nami sprehodite v preteklost in sami presodite kako je človek posegel v prostor.

Kako so pred 50 in več leti zgledala naša polja, pašniki, ravnice, gričevja, naravni fenomeni, vaška središča, mestna jedra,.....

Razstava bo postavljena na ogled, predvidoma, poleti 2021.

 

 

Danes pa vam podarjamo pogled na nasip, ki vodi čez Cerkniško jezero.

Razglednica iz leta 1930 je del zbirke starih fotografij in razglednic Zavoda Jezerski hram.

 

Kakšen pa je pogled danes?

Vabljeni k spremljanju aktivnosti projekta Živa narava.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.